>>ICT voor transport en logistiek

ICT voor transport en logistiek

Outsourcen is de trend

Steeds meer transporteurs kiezen ervoor om hardware en ICT-beheer buiten de deur te zoeken. Een logische keuze, gezien de opmars van cloudoplossingen en glasvezelverbindingen die voor substantiële efficiencywinst en concurrentievoordeel kunnen zorgen. Bovendien is het voor de meeste transportbedrijven bijna niet te doen om de vereiste specialistische kennis up-to-date te houden. 

Externe ICT-afdeling

Als gevolg van deze ontwikkelingen zien diverse transportbedrijven de grote voordelen van het werken met ExpectiT als hun vaste externe ICT-afdeling. Zo zijn beheer en beveiliging van servers en netwerk goed geregeld en in vertrouwde handen.

De juiste kennis

De mensen bij ExpectiT kennen de transportsector. Ze weten hoe de hazen lopen: ICT is van levensbelang voor logistieke dienstverlening. Bij een defect of een storing moet de systeembeheerder van de transporteur de schade zien te beperken. Als die er niet is – bijvoorbeeld wegens ziekte of verlof - zijn de gevolgen soms niet te overzien. Bijvoorbeeld voor de ritplannings- of boordcomputersystemen, voor TMS of WMS. Met een externe ICT-afdeling zijn er gelukkig altijd mensen die met de juiste kennis paraat staan. 

Servicedesk

ExpectiT merkt dat planning- en administratiemedewerkers binnen een transportbedrijf grote behoefte hebben aan een servicedesk. Maar om die in je eigen bedrijf in te richten, is vaak niet haalbaar. Ook dat heeft ExpectiT te bieden. Zo is de continuïteit altijd gewaarborgd.

Het verschil maken

ExpectiT helpt transportbedrijven graag om hun processen te verbeteren. Met de juiste ICT-oplossingen, die passen bij de markt, boeken transportbedrijven enorme efficiencywinst. Dat kan, in een markt waar de marges flinterdun zijn, het verschil maken. 

Lees het artikel over de ICT-diensten in de transportsector van ExpectiT in TTM, januari 2015.

Direct contact? Bel ons op 035 54 80 110 of Mail ExpectiT
Direct contact? Bel ons op 035 54 80 110 of Mail ExpectiT
Hulp nodig? 035 54 80 112 ( Servicedesk ) Remote support