>>Cloudoplossingen

Cloud-oplossingen

De manier waarop kantoorautomatisering wordt georganiseerd verandert snel. Steeds meer bedrijven en organisaties ‘verhuizen’ naar de cloud en zeggen hun lokale ICT-oplossing vaarwel. Vanwege de oneindige communicatiemogelijkheden, het gemak en de efficiencywinst.

Wat is de cloud?

Bij werken in de cloud (=wolk) maakt u gebruik van online opslag van bestanden, gegevens, applicaties en software. We zeggen ‘cloud’, omdat de opslag niet zichtbaar is, zoals in een lokale ICT-oplossing. Alles wordt namelijk op een server buiten de deur opgeslagen. U heeft echter wel uw eigen ruimte en toegang.
"Cloud is a computer that is somewhere else."

Is dat veilig?

Jazeker. Alles wat u nodig heeft staat namelijk op servers in één datacenter in Nederland: de veiligste en nieuwste omgeving voor uw gegevens en applicaties. Risico’s op diefstal, een stroomstoring, brand of wateroverlast zijn dus vrijwel uitgesloten. Uw server staat dus veiliger in de cloud.

Wat kan in de cloud?

Steeds meer! Denk hierbij aan servers, telefooncentrales, back-up en bedrijfs- en kantoorapplicaties, zoals Office 365. Randvoorwaarde is een betrouwbare, snelle internetverbinding.

De voordelen van cloud-oplossingen

  • geen eenmalige investeringskosten voor servers of telefooncentrale
  • u deelt de hardware met anderen, ExpectiT zorgt voor een eigen, veilige omgeving
  • medewerkers kunnen overal, altijd en op elk soort apparaat werken en met elkaar communiceren
  • informatie en applicaties zijn overal en altijd beschikbaar
  • u gebruikt wat u nodig heeft en betaalt maandelijks naar gebruik
  • geen kosten meer voor serveronderhoud
  • cloud-oplossingen van ExpectiT zijn complete werkplekoplossingen
  • schaalbaar af te nemen

Public en private

Voorbeelden van public clouds zijn Office 365, Google Apps en Dropbox. Bij de laatste twee weet je dan niet waar de software draait en waar de data worden opgeslagen. Dat kan overal ter wereld zijn. Bij private cloud weet je dat wel: ExpectiT heeft voor haar klanten namelijk een eigen infrastructuur bij het BIT datacenter in Ede. Voorbeelden van private cloudtoepassingen zijn: IaaS, CRM online, Co-Lo, Back-up, WaaS en FaaS.
Tussenvormen met hostinglicenties zijn eveneens mogelijk.

Uw bedrijf en de cloud

Wilt u ook profiteren van de voordelen van werken in de cloud, dan adviseert ExpectiT u graag. De cloud-oplossingen van ExpectiT zijn complete werkplekoplossingen, die nauw aansluiten op uw bedrijfsvoering. 

Server(s) aan vervanging toe? Veiliger en flexibeler werken?
Hét moment om in de cloud te gaan!

Informeer via (035) 54 80 110

Direct contact? Bel ons op 035 54 80 110 of Mail ExpectiT
Direct contact? Bel ons op 035 54 80 110 of Mail ExpectiT
Hulp nodig? 035 54 80 112 ( Servicedesk ) Remote support